Alaptanfolyamok

SZABAD TÜDŐVEL MERÜLŐ BÚVÁR

SNORKEL DIVER

snorkelingEz a tanfolyam a”gyöngyhalász-módszer”, avagy a búvárkodás mindenki által ismert és nyaralásokon gyakran művelt alapesetének szakszerű és biztonságos elsajátítását kínálja. A kezdő búvár megismerkedhet a merülések fizikai, biológiai és technikai alapjaival, valamint a tenger néhány érdekességével. A légzőkészülék nélküli merülések megtanítanak a helyes mozgásra, javítják fizikai kondíciónkat, vízbiztonságunkat és merülési technikánkat. A légzőcső rendszeres használata segíti a helyes légzéstechnika elsajátítását. Ez egy külön ága a búvársportnak számos megdöbbentő világcsúccsal, ma már 200m alatt járnak a szabad tüdős rekorderek! Természetesen ez a kezdő tanfolyam csak kis mélységekbe kalandozik.

NYÍLT VÍZI BÚVÁR

OPEN WATER DIVER (OWD)

Ezen a tanfolyamon 14 éves kortól (18 éves kor alatt szülői hozzájárulással) megismerheti az érdeklődő a víz alatti világ felfedezésének alapjait és elsajátíthatja a légzőkészülékes búvárkodás elméletét és gyakorlatát. A képzés elméleti oktatásból, uszodai alap búvárgyakorlatokból és legalább 4 nyílt vízi merülésböl áll. A résztvevők az elméleti ismeretek elsajátításáról írásbeli vizsga keretében, gyakorlati felkészültségükröl 10 méter mélységü, nyílt vízben végrehajtott gyakorlati vizsga keretében adnak számot.

owdA sikeres vizsga után a tanulóból olyan alapfokú búvárismeretekkel rendelkezö búvár válik, aki képes a gyakorlati képzési körülményeinek megfelelö minőségű nyílt vízben, hasonló minösítésü búvárral legfeljebb 20 méteres mélységig dekompresszió nélküli merülést megtervezni és végrehajtani. Megismeri az adott mélységtartományban a búvárt potenciálisan veszélyeztetö jelenségeket, valamint megtanulja az esetleges vészhelyzeteket önállóan kezelni, ha kell önmagát és társát menteni. Az ilyen minősítéssel rendelkező búvár Merülésvezetö (Divemaster) vagy búvároktató (Instructor) vezetésével max. 30 méter mélységig merülhet nyílt vízben, dekompresszió nélküli merülést.

HALADÓ NYÍLT VÍZI BÚVÁR

ADVANCED OPEN WATER DIVER (AOWD)

aowdEzen a továbbképző tanfolyamon 16 éves kortól a min. 20 igazolt merüléssel rendelkező OWD minősítésű búvárok vehetnek részt. A  búvártanfolyam résztvevői felfrissítik a korábbi Nyílt vízi búvártanfolyamon tanultakat, megismerkednek a csónakból, hajóról, az áramlásban történő és a roncsok körüli merülésekkel, továbbá elsajátítják a műszeres búvártájékozódást rossz látási viszonyok között is. A hallgatók szélesítik ön- és társmentési ismereteiket. A tanfolyam elméleti és gyakorlati részből áll, melynek során végre is hajtanak minden, fentebb említett merülést, továbbá elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek. A sikeresen vizsgát tett búvár max. merülési mélysége azonos minősítésű merülőpárral 30 m, búvároktató vagy merülésvezető kíséretében 40 m. Az ilyen minősítésű búvár végezhet  immár SPECIALITÁS tanfolyamokat.

MENTŐ BÚVÁR

RESCUE DIVER (RD)

rescue-diver-photoAhogy a neve is mutatja, ez a búvár már sokkal tapasztaltabbés kiemelt feladatának érzi a bajba jutott társak segítését. Azok az AOWD minősítésű búvárok jelentkezhetnek a tanfolyamra, akik min. 50 igazolt merüléssel rendelkeznek. A tanfolyam megtanítja a búvárt arra, hogy felismerje a víz alatti vészhelyzeteket, képes legyen a víz alatt és a víz felszínén bajba jutott búvártársán hatékonyan segíteni. Része az elsősegélynyújtás, a merülés során a búvárokra leselkedő speciális veszélyhelyzetek felismerése, az ön- és társmentés, továbbá a tiszta oxigénnel való lélegeztetés. Elméleti és gyakorlati vizsgát egyaránt tartalmaz. A búvárnak lehetősége nyílik további SPECIALITÁS tanfolyamokat végezni.

VEZETŐ BÚVÁR

MASTER SCUBA DIVER (MD)

master-diverEzen a tanfolyamon az RD minősítésű és min. 100 merüléssel rendelkező búvárok vehetnek részt. Felfrissítik a búvárkodás fiziológiai, életmentő, tengerfizikai és tengerbiológiai ismereteit, elmélyítik tudásukat. Gyakorlatban demonstrálják a tökéletes lebegőképességet és a finom pozícióváltásokat. Ezzel a vizsgával a búvár a világ bármely merülőbázisán boldogan látott vendég!

Ide írj!
Segíthetünk?
Helló
Segíthetünk?