Specialitás tanfolyamok

NITROX BÚVÁR (SPECIALITÁS)

NITROX DIVER (ND)

nitroxEzen a tanfolyamon a búvár elsajátítja a levegőtől eltérő összetételű Nitrox (vagy más néven EAN) légzőgázok használatához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Megismeri a magasabb O2-szint nyújtotta előnyöket és ennek veszélyeit egyaránt. Szélesíti búváregészségügyi ismereteit. Az elméleti és gyakorlati képzés végére a búvár képessé válik a Nitrox légzőgázok összetételének ellenőrzésére, az ezzel történő merülések megtervezésére és biztonságos kivitelezésére, továbbá az Nitrox által nyújtott előnyök hatékony kihasználására.

ÉJSZAKAI BÚVÁR (SPECIALITÁS)

NIGHT DIVER

nightMindenki tudja, hogy sötétben még az ismert helyek is teljesen más arcukat mutatják az embernek. Fokozottan igaz ez a víz alatti világra. Ugyanazon az élőhelyen is teljesen eltérő ökoszisztémák mutatkoznak meg nappal és éjjel. Ez a csodálatos  és rendszeres változása a nappalról már korábban megismert merülőhelyeknek eddig még minden búvárt elbűvölt. A tanfolyamon az AOWD minősítésű búvár elsajátítja a sötétben történő víz alatti kommunikációt, a búvárlámpák és a vegyi fények használatát, megismeri a szűkebb érzékelés miatt fontos biztonsági tennivalókat és képet alkot magának az éjszakai víz alatti élővilágról.

wreckRONCSMERÜLŐ BÚVÁR (SPECIALITÁS)

WRECK DIVER (WD)

wreckEzen a tanfolyamon az AOWD minősítésű búvár részletesen megismeri az elsüllyedt hajók és egyéb roncsok (pl. repülőgépek, autók vagy akár  épületek) zárt tereibe való biztonságos behatoláshoz és ottani tevékenységhez szükséges elméletet és gyakorlati tapasztalatot szerez a roncsok megközelítésében és bejárásában. Elsajátítja az ezekre a speciális zárt terekre vonatkozó különleges ismereteket, megtanul ilyen környezetben is biztonságosan mozogni, esetlegesen bajba jutott merülőtársán segíteni. A sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után az ilyen minősítésű búvár alkalmassá válik az elsüllyedt roncsok biztonságos bejárására.

deepMÉLYMERÜLŐ BÚVÁR (SPECIALITÁS)

DEEP DIVER (DD)

technicalEzen a tanfolyamon az AOWD minősítésű búvár felkészül  több, egymástól független légzőkészülék használatára. Megismeri és begyakorolja több búvárpalack egyidejű biztonságos viselését, elsajátítja a víz alatti mozgásokat több búvárpalackkal, valamint a köztük való váltásokat a víz alatt. Begyakorolja  a szükséges reakciókat egy esetleges vészhelyzet kezelésére. A sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után a búvár sűrített levegővel max. 50m mélységig merülhet.

VÍZ ALATTI FÉNYKÉPÉSZ (SPECIALITÁS)

PHOTOGRAPHER DIVER (PD)

underwater-photographerElőbb-utóbb minden búvár kedvet kap, hogy az általa látott csodálatos világ képeit megossza a parton maradt hozzátartozókkal és barátokkal. Ebben kap segítséget az AOWD minősítésű búvár, amikor ezen a tanfolyamon megismerkedik a víz eltérő fényviszonyival fényképész szempontból. A tanfolyam másik, de legalább ennyire fontos része a tökéletes lebegőképesség és a finom testhelyzet-koordináció elsajátítása, ami a jó képek elkészítéséhez elengedhetetlenül szükséges. Megtanulja továbbá a figyelem megosztását, hiszen a fényképezés mellett is fontos saját magunk és a merülőtársak biztonságára ügyelni!

Ide írj!
Segíthetünk?
Helló
Segíthetünk?